Megszűnik a papíralapú domain regisztráció kötelezősége

A .hu domain regisztrációkat kérelmezők tudják, hogy milyen plussz terhet jelent egy domain regisztrációs ügyintézésnél a kötelező papír alapú ügyintézés. Norvégiában már belátták: elektronikusan is megoldható egy online szolgáltatás igénylése.

A norvég domaintér, a .no nyilvántartói feladatait ellátó szervezet, a NORid 2012. február 1. napjától változtatott a domain regisztrációs ügymeneten. A bejegyzett .no domain regisztrációk módositása - például domain használó változása - esetén  a felhasználóknak az eddigiekkel ellentétben már nem kell papíron benyújtaniuk kérelmet, ezzel egyszerűsödik a norvég domain regisztrációs ügyintézés és a papír alapú ügyintézés megszűnése a környezet terhelését is csökkenti.
 
Két évvel ezelőtt az .it névtérben szüntették meg a kötelező papír alapú domain regisztrációs ügyintézést, így hazánk a .hu domain regisztrációval az egyik utolsó ország maradt Európában a papíripar támogatói közül... (domainabc.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr744083357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása