High-techüzemmódra váltott a Kiss B.csoport új logisztikai központja

Magyar fejlesztésű,precíziós raktárkezelési és logisztikai rendszer beüzemelésével indította el új nagykereskedelmi központját a Kiss B. Cégcsoport. Az informatikai fejlesztés révén 20-30 százalékkal gyorsabb és pontosabb lesz az árumozgások követése a 840 millió forintból létrehozott, modern logisztikai központban.

A ProgAdat Kft. saját fejlesztésű szoftverrendszerét választotta a Kiss B. Cégcsoport a logisztikai feladatok támogatására új nagykereskedelmi központjában. A négy céget működtető családi vállalkozás 840 millió forintos beruházás keretében építette fel logisztikai központját. A nagykereskedelmi centrum az ország minden részéből számítógépen fogadja a megrendeléseket, és a magyar informatikai rendszer irányítja a raktárban az áru leszedését, előkészítését és a szállítás ütemezését.

A magasraktári, tárhelyes elhelyezést igénylő létesítményben vezeték nélküli kapcsolattal (wifi) elérhető digitális személyi asszisztensekkel (PDA) történik az áruk betárolása, leszedése, komissiózása, valamint a belső raktári mozgások kezelése. A ProgAdat megoldása révén új lehetőség nyílt a tárhelyes raktárak logisztikai feladatainak szervezésében és ellátásában mind a meglévő, mind a jövőbeni ügyfeleink számára – nyilatkozta a fejlesztésről a társaság vezetője. Kiss B. Zoltán hangsúlyozta, az informatikai alkalmazások révén 20-30 százalékkal gyorsabb és pontosabb lesz az árumozgások követése, emellett töredékére csökken a papírfelhasználás.

A ProgAdat beszámolója szerintaz utóbbi időkben oly mértékben csökkent a nagykereskedelmi szektor árrése, hogy elengedhetetlenné vált a raktárak automatizálása. Ma már nem engedhetik meg maguknak a vállalkozások, hogy a raktári alkalmazottak percekig keressék a termékeket, nem tévedhetnek a szavatosság lejárati dátumában, és elengedhetetlen az optimalizált, költséghatékony fuvarszervezés, komissiózás is – szögezi le a cég vezetője.

Végh Ferenc, a magyar informatikai társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a hazai fejlesztésű nagykereskedelmi és logisztikai szoftverrendszer iránt komoly érdeklődés várhatóan a következő hónapokban,az előrejelzések szerint az üzletág ügyfélszáma az idén 10-15 százalékkal bővülhet.

AJÁNLÓNK

Papírmentes Iroda blog >>>

Több mint Papírmentes Nap - Itt a Zöld Iroda szakértő képzés, vizsgalehetőséggel és névjegyzékkel >>>

Papírmentes Nap információk a Facebookon >>>

A Papírmentes Nap folytatása: Versenyképesség, fenntarthatóság - Papírmentes iroda a gyakorlatban konferencia >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr385204962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása