A dokumentumkezelés Michelin csillagai

Audit.jpgAhogy az éttermek világában utat mutat és minőséget jelez a Michelin csillag >>>, úgy fog 2013 gyönyörű májusától értéket jelezni és eligazítani a dokumentumkezelés, iratkezelés, üzleti folyamatok világában egy új minősítés. Az évtizedes szakmai tapasztalatra visszatekintő független DWP Üzleti folyamat és adminisztráció Portál >>>; elindítja DWP 24/7 Ranking Tanúsítvány rendszerét, amelynek keretében új minősítéssel kívánja segíteni a felhasználókat.

A bevezetés a Magyar Dokumentumkezelési Díj (Az Év Dokumentumkezelő Rendszere) pályázatán belül történik meg. Amennyiben egy adott a cég megfelel a szigorú követelményeknek, megkapja és egy éven keresztül használhatja a tanúsítás eredményeként kiadott Tanúsított Vállalkozás címet, illetve az audit eredményeként kialakuló szintnek megfelelően egy, kettő vagy három csillagot.

"Visszatérő felhasználói probléma, hogy hogyan is lehet jelezni egy felhasználó számára, hogy egy potenciális beszállító, szolgáltató vállalkozás várhatóan hogyan fog teljesíteni vele kapcsolatban. Sokan érdeklődtek nálunk, hogy milyen szempontok alapján válasszanak partnert, hogyan tudnák megkülönböztetni számukra nagyjából hasonló termékeket, szolgáltatókat. Az idők folyamán több, egyszerűbb eljárást dolgoztunk ki, amelyek tapasztalatainak felhasználásával most kialakítottuk a független DWP 24/7 Ranking eljárást. Tehát nekik fog első sorban órási segítséget nyújtani ezen túl az új tanúsítási rendszer.

A kialakítás folyamatában először egy százalékos értékre gondoltunk, de rájöttünk, hogy ez a megoldás elvonná a lényegről a figyelmet: már egy egy százalékos eltérés esetén is a "miért kapott jobb értékelést egy másik cég" vagy "én miért nem kaptam többet" kérdésre helyeződne a hangsúly. Ezért aztán végül úgy döntöttünk, hogy legjobb éttermeknél használatos csillagozás mintájára jelöljük az egyes vállalatokat. Léteznek ugyanis szignifikáns különbségek a szervezetek között, de ezek nem egy vagy két százalékon múlnak. Ebben a rendszerben egy kétcsillagos vállalkozás pontosan tudja, hogy hogyan alakult ki a végső eredmény, de a vizsgált képességeken belüli tényezők a szervezeti kultúra, fejlődés eredménye, amely minden vállalkozásnál egyéni, így eltérő." - mondja Fodor Zoltán, a DWP Portál főszerkesztője, a Tanúsítás ötletgazdája.

DWP 24/7 Ranking - Az Audit

A DWP 24/7 Ranking Tanúsítvány a Portál által már korábban működtetett átvizsgálás, tanúsítás új eleme, amellyel tovább erősíti a Magyarországon működő, kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások iparágon belüli pozícióinak javítását, és számukra kézzel fogható előnyöket kínál.

A tanúsító rendszer szigorú szakmai és etikai normákra épül. Ezen alapelvek következetes érvényesítése egyaránt védi a vállalatok – mint szállítók – és a felhasználói-vevői oldal érdekeit, és elősegíti a minőségi termékek, szolgáltatások és vállalkozások további térnyerését és elismertségét. A DWP 24/7 Ranking tehát egyfelől a felhasználók számára nyújt eligazodást a piaci szereplők között, az értéket és minőséget jelzi, független, hiteles és hivatalos visszaigazolás egy adott vállalkozás szakmai és üzleti színvonaláról. Másrészt a tanúsítással rendelkezők számára jelent piaci előnyt és megkülönböztetést a többi szereplőhöz képest.

DWP 24/7 Ranking Auditunk egy olyan bevált eljárás, amely az iparági vállalkozás kulcs-tényezőire összpontosítva, meghatározza a felhasználók számára fontos erősségeket vagy a javítandó faktorokat. Vizsgálja a vállalkozás hozzáállását az ügyfelekhez, a piachoz, a megújuláshoz: honnan szerzi az ötleteket, hogyan kezeli azokat, milyen folyamatokkal - és milyen szervezetben - alakítja át az ideákat a felhasználók számára értékké, illetve hogyan kezeli a piaci és egyéb kockázatokat.

DWP 24/7 Ranking - a dokumentumkezelési szakma sajátosságainak megfelelő audit eljárás

Az elmúlt években több tanúsítási eljárás került Magyarországon is bevezetésre, kidolgozásra. Ezek azonban magukon hordozzák a testidegenséget, nem tükrözik a dokumentumkezelést jellemző szemléleteket, illetve nem garantált a függetlenség, szakmaiság vagy külföldi mintákat vesznek át és nem is terjedtek el széles körben. Az DWP Üzleti folyamat és adminisztráció Portál által kidolgozott független DWP 24/7 Ranking szakmai eljárás azonban a sajátosságokat figyelembe véve vizsgálódik.

A széleskörű elterjedést biztosítja, hogy a Magyar Dokumentumkezelési Díj pályázói és támogatói egyaránt hozzájutnak egy adott évre vonatkozó Audithoz, felméréshez.

Várjuk érdeklődését, jelentkezését! Fodor Zoltán, szakmai igazgató, 06/30/600 31 26.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr725307943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása