DocMan 2009.01.18. 14:00

Egyedül nem megy

A "létezhet-e papírmentes iroda" kérdés nagyon hasonlít a Karithy által feltett kérdésre: "létezhet-e igaz barátság férfi és nő között - és ha igen, miért nem"? Szóval a "létezhet-e papírmentes iroda" a tapasztalatok alapján befejezhető hasonlóan: "és ha igen, miért nem?"

A hiábavalóság érzetét a dolog azzal éri el, hogy egy szervezet hiába ismeri fel a papíralapú dokumentumok kezelésének nehézkességét és hiába tesz meg mindent ellene, (első lépésben mondjuk egy jó kis iktatóprogramot kezd üzemeltetni, aztán minden beérkező iratot, dokumentumot digitalizál és archivál, a végén pedig egy dokumentumkezelő rendszert vezet be) ha a környezet, a partnerei és ügyfelei is továbbra is inkább papírosokon intézik az ügyeiket.

Ebben az esetben a belső dokumentumok kiküldésében, illetve a beérkező dokumentumok digitalizálásában továbbra is kell egy transzformáció, átalakítás a megfelelő dokumentumtípusra (elektronikus-papír és fordítva).

Ebben az esetben tényleg érvényes a mondás: egyedül nem megy. Minél többen használják az adott szervezeten kívül a papírmentesítés vívmányait, annál hatékonyabb lehet az adott szervezetnél működtetett papírmentes iroda is.

Keressünk tehát partnereket saját cégünkön, vállalkozásunkon szervezetünkön kívül is!

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr78885269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása