Újrapapír raklapokon fog szállítani az Ikea

Átáll a papírból készült raklapok használatára az Ikea svéd bútorgyártó vállalat, amely ezentúl a fa rakodólapok helyett egyszer használatos, de újrahasznosítható lapokat fog használni a termékeinek szállításához.

A bútorcég évente tízmillió raklapot használ világszerte a termékeinek szállításához, a papírból készült rakodólapoktól pedig azt reméli, hogy így a szállítási költségeknek akár a 10 százalékát is megtakaríthatja - írja a Recycling International.
 
Az Ikea fenntartható fejlődéssel foglalkozó menedzsere a Bloombergnek nyilatkozva azt mondta, bár nem tudják, hoyg ez lesz-e a végső megoldás, de úgy vélik, hogy a papír raklap mindenképpen jobb, mint a fa.
 
A hullámkartonból készült új típusú raklapok 1650 fontnyi súlyt bírnak el (majdnem 7500 kilogramm), és egyszer használatosak, ezután azonban teljes mértékig újrahasznosíthatóak.
 
A papírból készült raklap legfőbb előnye, hogy kisebb, és 90 százalékkal könnyebb is, mint fából készült elődje. Az Ikea így azt reméli, hogy mintegy két millió dollárt fog tudni megtakarítani évente azzal, hogy a raklapok miatt több árut fog tudni bepakolni egy-egy szállítmányba, igaz, a tragoncák emelővilláit is át kell majd alakítani az új raklapok sajátosságai szerint. (hvg)

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr983454781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása