Százmilliókat visz el a papír alapú számlázás

Rengeteget spórolhatnának a hazai kis- és középvállalkozások, ha leszoknának a hagyományos papírszámlák kiállításáról. Az alternatív megoldások amellett, hogy könnyen bevezethetőek, a környezetre nézve is pozitív hatással lennének.
 
A magyar vállalkozások a legóvatosabb becslések szerint is havonta több száz millió forintot költenek számláik postázására, annak ellenére, hogy a különböző webes számlázó programok képesek biztosítani a postai folyamatok mellőzését. Távnyomtatás vagy e-számla kiállítása esetén kizárólag elektronikus adatkommunikáció folyik a felek között, vagyis csupán működő internetkapcsolatra van szükség ahhoz, hogy a kérdéses bizonylat célba érjen.
 
E-számla a felhőből – miért lehet ez hasznos azoknak is, akik már bevezették az e-számlát? Az elektronikus számlázás fejlődési irányai (2010/45/EU irányelv) - mire készüljön az, aki kicsit később szeretné bevezetni? - Jöjjön el és hallgassa meg Elektronikus számlázás konferenciánk előadóját! Előadó: Péter Zsolt, tanácsadó, N-Ware Kft., - Elektronikus számlázás konferencia >>>
 
Az internetes, úgynevezett felhő alapú számlázó szoftverekre való áttérés emellett nagyobb adatbiztonságot garantálna a kis- és középvállalkozások számára – emeli ki Szlama József, az eKalmár webes számlázó programot is jegyző Infotéka Kft. fejlesztési vezetője. A szakember felhívja a figyelmet arra, hogy a költségek csökkentése mellett az ilyen megoldások használatával jóval ellenőrizhetőbbé is válik a számlázás.
 
„A távnyomtatás vagy az e-számla igénybevételével a bizonylat megérkezése mindig jól dokumentált, a kiállító minden esetben visszajelzést kap arról, hogy a másik fél befogadta a példányát. Ügyviteli szoftverek használatakor nem beszélhetünk elveszett, vagy akár könyvelési szempontból későn beérkezett bizonylatokról: a postai költségek mellett a kockázatok is minimalizálódnak” – emeli ki a szakember.
 
Természetesen nem elhanyagolható tény az sem, hogy az átállás kedvezően hat a környezetre is. A postázás feleslegessé válásával rengeteg papírt spórolhatunk, így a számlák és borítékok gyártása egyre kevesebb fa kivágását fogja megkövetelni. „A felhasználói ismeretek hiánya nem szabad, hogy gátat szabjon az új megoldások terjedésének, hiszen a papírmentes iroda felé tett lépések csökkentik a vállalkozások ökológiai lábnyomát” – tette hozzá Szlama József, aki kihangsúlyozta azt is, hogy a hazai internetlefedettség mellett a digitális számlázás lehetősége ma már szinte mindenki számára adott. A webes számlázó programok mindenhonnan elérhetők, akár mobiltelefonon is futtathatók, és akadnak közöttük olyanok, melyek nem kerülnek többe, mint egy számlatömb. (OrientPress)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr153474766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása