A papírmentes utazás nyolc évnyire van

Az ujjlenyomat, mint beszállókártya és szem-szkennelés az útlevél helyett? Futurisztikusnak hangzik, pedig tíz éven belül már ezt alkalmazzák majd a repülőterek.

2020-ra minden repülőtér papír nélkül működik majd és a csomagok elektronikus azonosítót kapnak, derül ki az Amadeus most publikált "From Chaos to Collaboration" című tanulmányából. 
 
Az előrejelzés szerint a techológiai újítások stresszmentessé teszik az utazást, az utasoknak nem kell odafigyelniük, hogy jegyüket, útlevelüket el ne felejtsék magukkal vinni és bármely időpontban tudni lehet, hogy az utas bőröndje merre jár. Az automatizált azonosítórendszerek a check-inhez az ujjlenyomatot kérik majd, amellyel megszűnnek a hosszú sorok és a manuális beszállítás. Retinájuk szkennelésével villámgyorsan haladnak majd át az utasok a vám- és a határellenőrzésen.
 
Az utasok továbbá virtuális idegenvezetőt használhatnak majd okostelefonjuk, számítógépük segítségével, aki elkalauzolja őket az általuk érdekesnek tartott látnivalókhoz. (turizmusonline)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr733639163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása