E-számlával startol a Papírmentes Nap

Első alkalommal rendezik meg a Papírmentes Napot, amelyen a résztvevő vállalatok olyan informatikai megoldásokat ismerhetnek meg, amik a környezeti terhelés csökkentése mellett az üzleti folyamatok hatékonyságát is segítik.

A Föld teljes papírfogyasztása 400 millió tonnát tesz ki évente, amelynek jelentős részét az irodai felhasználás adja. Az üzleti információk 95 százaléka ugyanis még mindig papíron található, ráadásul az irodai nyomatok 40-60 százaléka másolat ugyanarról az anyagról.

Az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) és az Irat- és Dokumentumkezelési Szakmai Szövetség (IDSzSz) közös szervezésében 2013. április 22-én megrendezésre kerülő Papírmentes Nap célja, hogy bemutassa azokat az informatikai megoldásokat és technológiákat, amelyek az üzleti folyamatok hatékonyságának növelése mellett hozzájárulhatnak a papírfelhasználás és a környezeti terhelés csökkentéséhez.

A Kopaszi gáton található Öböl Házban megrendezésre kerülő konferencián Fekete Gábor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkára arról beszél majd, hogy az elektronikus ügyintézés területén 2014. január 1-jétől életbe lépő változások hogyan segíthetik a vállalatok munkáját. Mamuzsics Gábor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának osztályvezetője pedig a 2013. január 1-jével az elektronikus számlakezelés területén életbe lépő új jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos tudnivalókról tart előadást.

A résztvevők emellett Espán Zsolt, hazánk első minősített hitelesítés- és időbélyegzés-szolgáltatójának, a NetLock szenior projektmenedzserének előadásából az elektronikus aláírásról tudhatnak meg számos gyakorlati információt, majd Varga László, a DMSONE operatív igazgatója az elektronikus dokumentumkezelés megtérülési lehetőségeit ismerteti. A konferencián emellett a digitalizálás és az intelligens karakterfelismerés is terítékre kerül. (MTI/Hiradó)

****

Elektronikus számlázás tanfolyam - Újdonság: elektronikus számlázás tanfolyam vizsgával és szakértői névjegyzékkel >>>

Papírmentes iroda képzés - Itt tájékozódhat a DWP Akadémia összes dokumentumkezelési, iratkezelési, folyamatmenedzsment képzéséről - a legfrissebb Tanfolyami naptár >>>

Újonnan induló képzéseink

Zöld iroda szakértő tanfolyam

A versenyképességben egyre fontosabb szerep jut a fenntarthatóságnak, a felelősségvállalásnak, a jövőbe mutató megoldásoknak - milyen lehetőségei vannak a dokumentumkezelés, iratkezelés területén?

Dokumentumkezelés nem dokumentumkezelési szakembereknek

Mit kell tudni annak, aki a napi munkája során meg akar felelni a törvényi és szervezeti előírásoknak? Sok szervezetnél a napi munka részét képezi a dokumentumokkal, iratokkal való munka - akkor is, ha nem szakértő - nekik mondjuk el kompakt kurzusunkon a tudnivalókat A-tól Z-ig.

Érdeklődés: Fodor Zoltán szakmai igazgató, 06/30/600 31 26, DWP Portál Oktatási Üzletág: oktatas@ocuworld.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr75176949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása