Sokan közülünk még egész fiatalok lehettek, amikor a papírmentes iroda gondolata megszületett és futótűzként mindjárt el is terjedt.

Mi lehetett az őskorban (30 éve körülbelül) a koncepció felmerülésének és az elterjedés gyorsaságának oka? Azt hiszem bátran nevezhetjük a papírmentes iroda (PMI) gondolatát mellékterméknek: a az elmúlt időszakban uralkodó határtalan technikai-tudományos fejlődésbe vetett hit melléktermékének.

Az irodaautomatizálás a 80-as években érte el a kritikus pontot, akkor váltak tömegesen elérhetővé a számítástechnikai, irodatechnikai termékek, amelynek révén a "legyártott" "papírokba" szinte szó szerint bele lehetett fulladni. Ekkor döbbentek rá a "dokumentumkezelési paradoxonnak" nevezett jelenségre: tömegesen kerülnek előállításra elektronikusan a korábban eleve papír alapú dokumentumok (számlák, szerződések, fuvarlevelek stb.), amelyeket ezután kinyomtatnak, majd így juttatják el az üzleti partnerekhez, akiknek a saját folyamataiban általában azok ismét digitalizálásra kerülnek. Ez a felismerés adhatta meg a végső lökést a PMI megszületéséhez - és az első "hype" (felhajtás) során ezt is lovagolták meg.

Különböző okok miatt a nagy ígéret azonban nem tudott "beváltódni", csalódást, nagy csalódást okozott - ennek ellenére azonban újabb- és újabb visszatéréseket élhettünk meg. A későbbi okok legnagyobb részt a költségmegtakarításban (spórolás), illeve a környezetvédelemben (kisebb papírfelhasználás) lelhetőek fel.

Papírmentes iroda konferencia - 2010. október 7-én, csütörtökön. Minden a papírmentes irodáról: mit mond az elmélet? Mi valósult már meg? Milyen eszközökkel? Ki segíthet? Mi mennyibe kerül?

Ellenérték: HUF 19.000,- + ÁFA

Helyszín: Budapest, Attila út 93., Tessedik terem (5 percre a Délitől).

Kérdés, kapcsolat, információ: 30/600 31 26, DocuWorld Rendezvényszervezés e-levél >>> Jelentkezzen már most! Jelentkezési lap (DOC) - Papírmentes iroda konferencia >>>

Konferenciánkon körbejárjunk, hogy milyen eszközre lehet és kell gondolni egy papírmentes iroda bevezetésének felmerülésekor. Mire kell figyelni szkennelésnél, digitalizálásnál, archívum kialakításnál? Mi lehet az első lépcsőfok a bevezetésben? Mire kell figyelni, melyek a buktatók?

Több, mint egy konferencia - "szokásos" kísérő nyomtatványunkban szakmai cikkek, illetve a dokumentumkezelés, iratkezelés alapja: a jogszabályok. (Itt tölthető le PDF formátumban, a dokumentumkezelés jogszabályaival, 2010. 06. 10. állapotban, előző Konferencia Magazinunk  >>>).

A Papírmentes iroda konferenciát az Océ-Hungária Kft. >>> támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr982286075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása