Egy nemrégiben bejelentett újítás révén a vállalatok a tag-, és közgyűléseket már személyes jelenlét nélkül is lebonyolíthatják az interneten.

A NetLock Kft. (magyarországi hiteles elektronikus ügyintézéssel foglalkozó cég) napokban bejelentett eGyűlés szolgáltata jelentősen leegyszerűsíti, és hatékonyabbá teszi a tag-, és közgyűléseket a gazdasági társaságok és nonprofit szervezetek számára, a jegyzőkönyvet pedig a szolgáltató elektronikusan hitelesíti, és hozzáférhetővé teszi. Az időhatékonyság és költségcsökkenés mellett a megoldás fokozza a tulajdonosi kontrollt, a taggyűlések dokumentáltságát, ezáltal a tulajdonosok jogbiztonságát a magyarországi, illetve a magyarországi szabályozás alá tartozó, de külföldi székhelyű vállalatoknál egyaránt. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretében valósult meg.

A gazdasági társaságokról szóló törvény értelmében a gazdasági társaságoknak évente minimum egyszer össze kell hívniuk a tag, és közgyűléseket, és az ott elhangzottakat jegyzőkönyvben kell rögzíteni, majd archiválni. A 2006. évi IV. törvényben foglaltak szerint minden gazdasági társaságnak lehetősége van, hogy az „ülésén való személyes részvétel helyett a tagsági jogaikat elektronikus hírközlő eszközök igénybevételével gyakorolja" . A tag-, és közgyűlések egyik legfontosabb eleme a hitelesítés, mivel amennyiben a jegyzőkönyv hitelesítése elmarad, a meghozott döntéseknek nincsen joghatásuk. Magyarországon eddig nem létezett olyan szolgáltatás, mely a fenti követelményeknek együttesen megfelelt volna. Az új megoldás ugyanakkor teljes mértékben megfelel a magyar társasági jog által támasztott követelményeknek, valamint az elektronikus aláírásról és az elektronikus archiválásról szóló jogszabályoknak.

„Az előzetesen végzett piackutatásunk során kiderült, hogy a vállalatok nyitottak az innovatív megoldásokra, és felismerik az új lehetőségekben rejlő előnyöket. Magyarország első elektronikus taggyűlési szolgáltatása a jövőben jelentősen megkönnyíti a vállalatok számára a tag-, és közgyűlések lebonyolítását, így a szervezési és utazási költségek megtakarításán felül időhatékonyabban végezhetik tevékenységüket. Az eGyűlés mérföldkövet jelenthet a vállalatok életében, ezért reméljük örömmel fogadják majd új szolgáltatásunkat" - mondta Rózsahegyi Zsolt, az új szolgáltatással kirukkol cég ügyvezetője.

/Forrás: Netlock sajtóközlemény/

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr422325964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása