A CSR kerül a fókuszba
 
Magyarország EU-elnökségének hivatalos kísérőrendezvényeként kerül megrendezésre június 2-án az idei év egyik legfontosabbnak ígérkező CSR rendezvénye, ahol a témában érdekelt vállalatok lehetőséget kapnak a társadalmi felelősségvállalás terén elért eredményeik bemutatására.
 
A vállalatok társadalmi felelőssége (angolul: CSR – Corporate Social Responsibility) a fenntartható gazdasági fejlődéshez való hozzájárulás iránti elkötelezettségként határozható meg. Mindezt a munkavállalókkal, azok családjával, a helyi közösséggel és a tágabb értelemben vett társadalommal együttműködve teszik, azzal a céllal, hogy az életszínvonalukat emeljék. Egy gond van csak ezzel az újszerű jelenséggel: a CSR elmélete és gyakorlata – nemzetközileg és Magyarországon is – tudományos fejlődésének még nagyon az elején tart. Ezért is fontos, ha van egy-egy olyan nemzetközi – jobb esetben hazai – rendezvény, amely foglalkozik a témával.
 
 
A fenntarthatóság szempontjából különösen fontos a vállalatok felelősségvállalása
 
A téma iránt érdeklődők és elkötelezettek legnagyobb szerencséjére, még pont a magyar EU-elnökség alatt lesz egy olyan rendezvény, amely az év egyik legjelentősebb ilyen eseményének ígérkezik a CSR területén. Ezt a rendezvényt a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 2011. június 2-án, Magyarország EU-elnöksége hivatalos kísérőrendezvényeként szervezi, lehetőséget adva a témában érdekelt vállalatoknak, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén elért eredményeiket egy interaktív szakmai kiállítás keretében mutathassák be.
 
A rendezvényre látogatók tanulhatnak a kiállító cégek sikeres CSR esettanulmányaiból, kapcsolatokat építhetnek, megoszthatják sikereiket, kudarcaikat, valamint együttműködést kezdeményezhetnek a kiállító szervezetekkel.
 

A rendezvény fővédnöke Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki egyébként maga is elkötelezett a CSR iránt. Navracsics úgy véli, hogy egy fenntarthatóan működő piac hosszú távon terheket vesz le a kormányzat válláról, és szolidárisabb társadalomhoz, közösségekhez vezet. A politikus szerint a válság idején a felelős vállalati működés segíthet visszaállítani a társadalom vállalatok iránti bizalmát, ami elengedhetetlen Európa egészséges piacgazdaságának újjáépítéséhez. (KÖVET) 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr1002677386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása