Az e-mobilitás legújabb fejlesztései

Az ABB Kft., a hazai Elektromos Mobilitás Program tagja megrendezte első konferenciáját az e-mobilitás témakörében.

Szakemberek számára rendezett kétnapos konferenciát az energetikai és automatizálási technológiák terén vezető nemzetközi vállalatcsoport, az ABB hazai vállalata. Az esemény célja volt áttekintést nyújtani a legújabb egyenáramú gyorstöltő technológiákról, valamint általában az elektromos járművek gyorstöltő infrastruktúrájában rejlő lehetőségekről.
 
“Nyugat-Európában, már gyorséttermek is kínálnak gyorstöltési lehetőségeket az elektromos autóval érkező vendégek számára. A vállalkozók részére számos lehetőség kínálkozik a hasonló töltőállomások felállítására, így például éttermek, bevásárlóközpontok, vagy éppen benzinkutak közelében” - mondta a rendezvényen Steven Dorresteijn, a holland ABB b.v. elektromos járművek infrastruktúrájáért felelős értékesítési vezetője.
 
A konferencián a technológiák és telepítési lehetőségek mellett az érdeklődők a fizetési megoldásokról és modellekről is értesültek. A megjelentek segítséget kaphattak egy olyan üzleti terv kidolgozásához is, amely az elektromos autók egyenáramú gyorstöltőjének üzemeltetését biztosítja. Az ABB kiterjedt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik ezen a téren. A vállalat hasonló egyenáramú gyorstöltő technológiája már 18 országban bizonyított, illetve a közelmúltban telepítettek elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltőket hagyományos töltőállomások mellé, Hollandiában.
 
“Egy szokványos váltóáramú csatlakozással összehasonlítva, az ABB egyenáramú rendszerei már 15-30 perc alatt képesek újratölteni az elektromos járművek akkumulátorait. A váltóáramú megoldással ugyanez nyolc óráig is eltarthat. Az elektromos járművek jelenlegi piaca hasonló a mobiltelefonok 20 évvel ezelőtti elterjedtségéhez: csak nagyon kevesen jósolhatták volna meg akkor a következő két évtizedben bekövetkező hatalmas ugrást" – mondta Máthé Attila, az ABB Kft. energetikai termékek és rendszerek divíziójának vezetője.
 
Az ABB Kft a hazai E-Mobilitás Program egyik alapító tagja. A szövetség célja az energia-tudatos és fenntartható közlekedés (ideértve az elektromos autók használatát) módozatainak megismertetése és az ezzel kapcsolatos ismeretek közvetítése. Nemzetközi tanulmányok szerint az elektromos járművekben rejlő piaci potenciál 2020-ra elérheti a teljes piac 10-15 százalékát is. (BankWeb)

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr613489940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása