Környezettudatos lépések az Estonnál

Az Eston International ingatlan-tanácsadó cég szolgáltatásainak folyamatos fejlesztésén és magas szinten tartásán kívül kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos vállalati működést is.

A cég pár éve indította el saját „zöld iroda” projektjét, amelynek egyik célja a vállalati működés ökológiai lábnyomának csökkentése. Az Eston zöld projektje nemrég meghatározó fázisához érkezett: 2011 végén a cég befejezte papír-alapú dokumentumainak digitális archiválását és áttért a teljes elektronikus nyilvántartásra, vagyis a szerződéseken kívül minden elektronikus kerül tárolásra.
 
„Üzleti-vállalati szinten talán még fontosabb a környezettudatos hozzáállás, hiszen ebben az esetben nem csak egyéni, de a munkafolyamatok által mikrokörnyezeti szinten határoznak meg össz-ökológiai lábnyomot. Nem kell jelentős befektetést igénylő döntésekre gondolni, apró, de átgondolt lépésekkel bármelyik vállalat sokat tehet a környezettudatos működésért.” - mondta az Eston International elnök-vezérigazgatója, Salamon Adorján.
 
Az Eston International is több „zöld lépés”-t tett meg, többek között például a műanyag palackok és az irodai papírhulladék szelektív gyűjtése (az Eston évi kb. 1 tonna papírhulladékát hasznosítja újra, amivel 12 fát ment meg a kivágástól), papír- és festéktakarékos irodagépek és energiatakarékos mosogatógép használata, a számítógép-állomány modernizálása és energiatakarékossá tétele, irodai világítás illetve fűtés-hűtés optimalizálása. Az Eston évek óta elektronikus formában küldi év végi ünnepi képeslapjait és piacelemzéseit, a felesleges nyomtatások elkerülhetőségére az e-mail aláírásában is felhívja a figyelmet, valamint támogatja a munkatársak környezetbarát (pl. kerékpáros) munkába járását és minden évben csatlakozik a Föld Órája kampányhoz.
 
Az adatmegőrzés, dokumentum-kezelés érdekében az Eston komoly IT fejlesztésekbe is befektetett, amelyek szintén a cég hosszú távú elkötelezettségét mutatják.
 
A hazai kereskedelmi ingatlanpiac egészét tekintve bár még viszonylag kevés az igazán „zöld” fejlesztés, az Eston egy évvel ezelőtti felmérése alapján a fejlesztők 92%-a indít vagy indítana „zöld”, vagyis környezettudatos tervezésű (BREEAM, LEED-minősített) épületet, így makro-szinten, valóban hosszú távon is fenntartható a környezettudatos hozzáállás. (Iroda)

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr803541807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása