Uszodavizet fűt az IBM

Az IBM vízhűtéses számítógépekkel, a budapestiek pedig városfejlesztési ötletekkel gyakorolhatják a társadalmi felelősségvállalást - nyilatkozta a Gazdasági Rádiónak Pongrácz Ferenc megbízott vezérigazgató.

Videópályázatot hirdetett "A jövő városa Budapest?" címmel az IBM Magyarország Kft. mindazoknak, akiknek vannak ötletei Budapest fejlesztésére, és van kedvük egy legfeljebb kétperces videófelvételen feldolgozni azt. Pongrácz Ferenc megbízott vezérigazgató a Gazdasági Rádiónak adott interjúban példákat is mondott a megoldandó feladatokra. Így például szükség lenne arra, hogy a közlekedés összehangoltabb legyen, ügyeinket gyorsabban, elektronikus módon tudjuk intézni, vagy a városlakók egyszerűbben tudják elérni a döntéshozókat.

Az IBM a társadalmi felelősségvállalás jegyében már eddig is dolgozott olyan fejlesztéseken, amelyek egyszerűsítik, környezetbarátabbá és olcsóbbá teszik a körülöttünk lévő technikai eszközök használatát. Ilyen cél például, hogy a számítástechnikai eszközök kevesebb energiát fogyasszanak. A számítástechnikai központokban az energia nagy része arra megy el, hogy hőt termeljenek, és utána lehűtsék ezeket a gépeket.. Ezért az IBM vízhűtéssel működő számítógépet fejleszt, és akár uszodavizet is lehet melegíteni azzal a hővel, amelyet egy ilyen adatközpont termel.

Forrás: Gazdasági Rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr832331288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása