Miért a fenntarthatóság ma a versenyképesség egyik fő hajtóereje?
 
A fenntarthatóság a szervezeti és technológiai innovációk gazdag forrása, amely megtérül a vállalati eredményben és az árbevételben.
 
Az elképzelés lényege
 
A fenntarthatóság nem jelent akkora terhet a vállalati eredményre, mint azt sok igazgató hiszi. Ha a vállalat környezetbaráttá válik, az valójában csökkentheti a költségeit, és növelheti a bevételeit. Éppen ezért kellene minden innovációs tevékenység során kritériumként kezelni a fenntarthatóságot.
 
A jövőben csak azok a vállalatok jutnak versenyelőnyhöz, amelyek a fenntarthatóságot tűzik ki célként. Ez azt jelenti, hogy újra kell gondolni az üzleti modelleket, valamint a termékeket, technológiákat és folyamatokat is.
 

A fenntarthatóvá válás folyamata öt szakaszból áll, és minden egyes szakasznak megvannak a maga kihívásai. Ezeket le lehet leküzdeni és a mezőnyt hátrahagyva ki lehet kerülni a recesszióból. (VG nyomán)

Hatékony üzleti folyamatok, versenyképesség, fenntarthatóság - papírmentes iroda konferencia >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr612682616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása