Úgy tűnik, hogy az Európai Unió szeretné felgyorsítani az elektronikus ügyintézés elterjesztését. Az elektronikus vagy digitális aláírás a papírmentes irodának is egy sarokköve, ezért mindenféleképp érdekes figyelemmel kísérni, hogy mi történik ezen a területen.

Magyarországon az Irat- és Dokumentumkezelési Szakmai Szövetség (IDSzSz www.idszsz.hu) fogja össze az iratkezeléssel, dokumentummenedzsmenttel, tartalomkezeléssel kapcsolatos szakmai kezdeményezéseket, az érdeklődök a Szövetség képviselőihez fordulhatnak, ha független segítséget szeretnének kapni egy-egy témában.

Az IDSzSz-ben készülő Papírmentes iroda tanulmány is kiemelten foglalkozik az elektronikus aláírással.

Tehát ha dokumentumkezelés, iratkezelés területén segítségre van szüksége, kérjük hívja az Szakmai Szövetség számát: 06/30/600 31 26 vagy írjon: info@idszsz.hu.

És a hír:

Az e-aláírásról indított konzultációt a Bizottság

Az elektronikus aláírás és az elektronikus hitelesítés áll a középpontjában annak a nyilvános konzultációnak, melyet pénteken indított útjára a Bizottság.

Az elektronikus aláírásnak, az elektronikus személyazonosításnak és az elektronikus hitelesítésnek az európai egységes digitális piac kialakításában betöltendő szerepéről faggatja mostantól a Bizottság az európaiakat. Így a testület egyebek között arra kíváncsi, hogy melyek a lakosság és a vállalkozások elvárásai, különösképpen az e-aláírás és az elektronikus személyazonosítás általános hasznossága, a felhasználók és az üzleti szféra konkrét szükségletei, a társadalmi-gazdasági előnyök, az alkalmazási területek és a mobil felhasználás tekintetében.

A konzultációban nagy hangsúlyt helyez a testület az e-személyazonosítás és e-hitelesítés kölcsönös európai elismerésére vonatkozó közös elvekre, a kutatás és az innováció lehetséges szerepére, a biztonsági előírásokra és a szabványosítással kapcsolatos elvárásokra.

A konzultáció során beérkezett válaszokat a Bizottság az elektronikus aláírásról szóló irányelv felülvizsgálata során, és az e-személyazonosítás és e-hitelesítés kölcsönös elismerésére irányuló kezdeményezés előkészítésekor fogja értékelni.

Az érdekeltek április 15-ig oszthatják meg véleményüket, álláspontjukat. (BruxInfo)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr932686765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása