A társadalmi felelősségvállalás jelentősége Magyarországon is felértékelődik. Az államnak minden ember, valamint a természet iránt is szolidárisnak kell lennie, felelősséget kell vállalnia értük - mondta Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szeptember 30-án a Tatabányai Klímakör konferenciáján.
 
Magyarország fenntartható fejlődésének feltétele egy olyan harmonikus, értékkövető és értékőrző társadalom kialakulása, amelyben a boldogulás alapja az egészség, a tudás, a hiten, bizalmon és tisztességen alapuló erkölcs. Az embereknek érezniük és tapasztalniuk kell a családi, közösségi és nemzeti összetartozás értékteremtő erejét – emelte ki megnyitójában Bencsik János.
 
A társadalmi felelősség a természeti, kulturális és épített értékek iránt csak akkor növelhető a lakosság körében, ha az állam gondoskodik ezek védelmének és megújításának alapfeltételeiről, ennek érdekében a tartós és egyszerű szabályozókörnyezet kialakításáról, valamint az e tevékenységeket támogató bürokrácia- és korrupciómentes hivatalok átalakításáról és hatékony működtetéséről – tette hozzá a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
 

A Társadalmi felelősségvállalás Tatabányán című konferencia célja a Tatabányai Környezetvédelmi Szakmai Fórum életre hívása volt, valamint a helyi vállalkozások és civil szervezetek társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó tevékenységeinek összehangolása a város szükségleteivel.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium/ÖnKorNet

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr282345660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása