A kiválók között

A Mol a régió vállalatai közül elsőként és egyedüliként került be a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe – a fel-mérés a Dow Jones tőzsdeindex szerinti 2500 legnagyobb vállalatot vizsgálja. Ezek közül választanak ki 250-et – az olaj- és gázipari szektor 112 cége közül a Mol mellett további tizenegy került be idén az indexbe.

Kapusy Pál, a Mol fenntartható fejlődési vezetője elmondta, évek óta kiemelten foglalkoznak a fenntarthatósággal, ennek gyümölcse az elismerés. Az értékelés a hosszú távú gazdasági, a környezeti és a társadalmi kihívások megfelelő kezelését vizsgálja, a vállalat pedig mindhárom területen hosszú távon gondolkodik, és előrelépéseket tett.

– Az elvárások a min dennapos üzleti működés részévé váltak. A fenntarthatóságot mi nem különálló területként kezeljük, hiszen minden egyes szervezeti egység feladata, hogy figyelembe vegye a fenntartható fejlődés szempontjait a működése során.

Transzparencia tekintetében is élen járnak, 2006-ban még nagyobb hangsúlyt kapott a fenntartható fejlődés, hiszen az igazgatóság külön bizottsága felügyeli a területet. A társadalmi szerepvállalásban is aktívak: „Zöldövezet” programjuk és az Új Európa Alapítvány mellett az árvízkárosultaknak is segítettek.

Forrás: Metropol

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr502331313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása