Villany Golfok teszt-eredményei

Idén június óta összesen nyolcvan VW Golf Blue-e-Motion járművet teszteltek Berlinben, Hannoverben és Wolfsburgban magánszemélyek, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok és állami hivatalok. Most a Volkswagen közzétette az első eredményeket, ezzel párhuzamosan pedig már a nemzetközi flotta 2012 elején esedékes bevetésére készül.

A flotta-teszt különböző kérdőíveire adott válaszok többek között azt is kimutatták, hogy a háztartások számára a Golf Blue-e-Motion ideális második autó, menetdinamikáját és komfortját is nagyra értékelik a városi és regionális közlekedésben. Ezenkívül a járművet kipróbálók a Golf Blue-e-Motion különböző regenerációs fokozatait is pozitívnak tartják.

Hasonlóképpen sokat használták a távirányító iPhone alkalmazást a jármű indulásra való felkészítésére, vagyis az akkumulátor feltöltésére és a belsőt ér beállított hőmérsékletre való lehűtésére, illetve felfűtésére. Végül kiderült az is, hogy a Golf Blue-e-Motion összesen 150 kilométer hatótávolsága a napi utazások többségéhez bőven elegendő: átlagosan mindössze napi 30 kilométert tettek meg a járművekkel.

A céges felhasználók egy tisztán elektromos jármű fő alkalmazási területeként a városi szolgálatot jelölték meg. E célcsoportnál az elektromos járművek céges flottába való jövőbeli integrációjában fontos érv a vállalat arculata szempontjából a fenntarthatóság üzenete, valamint a használati időre vetített teljes költség (Total Cost of Ownership). Egy másik visszajelzés a flotta-tesztből arra mutatott rá, hogy az ügyfelek számára szokatlan, hogy egy elektromos autó álló helyzetben semmilyen zajt nem bocsát ki. Ezért fontos a vezető számára valamilyen visszajelzés, hogy a jármű menetkész.

Városi környezetben az elektromos járművek akusztikája különösen nagy hangsúlyt kap: ahhoz, hogy a közlekedés többi résztvevője észlelje az autót, tanácsos valamilyen hangot hallatni 30 kilométer/órás tempóig. A tesztelés során kiderült további fontos szempont, hogy a sofőr részletes információkat szeretne kapni a fennmaradó hatótávolságról, illetve fogyasztást mérséklő tanácsokat vezetési stílusát illetően. A közterületeken a töltőpontok könnyű hozzáférhetősége és a különböző energiaszolgáltatók közötti könnyű választás, valamint az akkumulátorok gyors töltése nagyon fontos. A „Töltés és infrastruktúra” témát a Volkswagen is az elektro-mobilitás számos szempontból fontos építőelemének tartja. Éppen ezért a Volkswagen megfelelő partnerekkel e területen is részt vesz a meghatározó szervezetekben és hálózatokban.

Idén különböző versenyeken próbára tették, és be is bizonyították, hogy a járművek a mindennapi élet kihívásainak jól megfelelnek – legutóbb a „Future Car Challenge” keretében 2011. novemberében Angliában Brighton és London között - ahol a Golf Blue-e-Motion a „most efficient regular car” (leghatékonyabb hétköznapi autó) kategória első helyét nyerte el. A 2011. július 10-én az Alpokban rendezett Silveretta E-Auto Rally versenyen a Volkswagen Csoport az összesített értékelésben az első két helyet szerezte meg az Audi A1 e-tronnal és a Golf Blue-e-Motionnal. A Volkswagen színeiben egyébként hat Golf indult, és mindegyik műszaki probléma, illetve karbantartás nélkül teljesítette a hegyi ralit. Szervizautóként egy hetedik Golf Blue-e-Motion kísérte a versenyautókat a teljes távon, ám egyszer sem kellett bevetni. (okauto.hu)

****

A fenntarthatóságot, a környezetvédelmet, a társadalmilag felelősségvállalás újításait külön szempont szerint értékeljük a Nemzetközi Üzletfejlesztési Díjban!

Tudjon meg többet, hogy miért fontos az üzleti innováció, az üzletfejlesztés!

Az üzletfejlesztés öt plusz egy hívószava >>>

Az új Felfedezések Kora - hagyj nyomot, csatlakozz 2012 legnagyobb üzleti innovációs kalandjához! >>>

A Díjjal kapcsolatos információkért látogassa az Üzleti innováció blogot >>> és a magyar innováció vezető hírportálját az Innovációs Hírportált >>>!

Kérdés, kapcsolat, információ: Fodor Zoltán, 06/30/600 31 26.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirmentes-iroda.blog.hu/api/trackback/id/tr693510975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása